Heeft u een (nieuwe) bril nodig?

Op uw ogen moet u zuinig zijn. Het is dan ook verstandig uw ogen regelmatig te laten controleren. Een verkeerde correctie kan erg veel ongemak veroorzaken.

De oogmeting, ook wel refractie genoemd, bepaalt hoe sterk een brillenglas voor het oog moet zijn. De sterkte van de ogen, welke vooraf eerst gemeten wordt door een geavanceerde computer (auto-refractor), waarna de Brekelmans Optiek opticien uw ogen op diverse punten nog controleert bepaalt uiteindelijk hoe u gaat zien.

Natuurlijk bent u op zoek naar een montuur dat qua vormgeving en uitstraling bij u past. Brekelmans Optiek biedt u een oogstrelende collectie monturen waarmee u gezien mag worden.

In elke prijsklasse valt er wel wat te vinden!

Monturen Monturen uit de collecties van Brekelmans Optiek zijn speciaal ontworpen voor extra comfort en draaggemak. Van belang zijn een aantal kenmerken, zoals Flex veren of flex monturen die terugveren in hun oorspronkelijke vorm. Brekelmans Optiek adviseert ook monturen voor hogere sterkte met hun beperkingen of lichtgewicht monturen voor veelzijdig gebruik. Natuurlijk is een juiste montuurkeuze in harmonie met de vorm van uw gezicht en accentueert uw meest karakteristieke gelaatstrekken.

Afmetingen montuur De afmetingen van uw montuur kunnen van invloed zijn op uw uitstraling en het draagcomfort:

  • De bovenrand van uw montuur mag niet boven uw wenkbrauwlijn uitkomen.
  • De vorm en de plaats van de neusbrug draagt in belangrijke mate bij aan een goed passende, comfortabel zittende bril.
  • De onderrand van uw montuur mag niet op uw wangen rusten, zelfs niet wanneer u lacht en mag zeker niet tegen uw huid schuren.
  • De afmetingen van uw montuur dienen in evenwicht met uw gezicht te zijn.
  • De breedte van uw montuur mag ter hoogte van de slapen niet breder zijn dan uw gezicht.